Zwangerschapsyoga

Je bent zwanger, van harte gefeliciteerd! Het is tijd voor zachtheid en zorg voor jóu rondom je zwangerschap en bevalling…

Met tijdens je zwangerschap

 • de Cursus Zwangerschapsyoga in Almelo, Wierden en Twentrand

 • Privé Yogalessen rondom zwangerschap op maat (€18)

 • Therapeutische Yogasessies (€25)

 • Compacte Geboortecursus van 2 uur (privé)

 • de officiële cursus HypnoBirthing® in Twente (privé)

 • Zwangerschapsmassage ondersteund door AromaTherapie, zalig… laat je verwennen!

 • Babyshower met yoga, massage, thee met lekkers (Cacao Ceremonie of een (0.0)wijntje?)

En na de geboorte

 • een heerlijke Postpartum kraammassage voor jóu, ondersteund door AromaTouch van doTERRA (in je eigen huis, ik kom naar je toe)

 • Rebozo Sluitingsritueel met 4 handen massage (gekleed) , dit is echt magisch…

 • Yoga Nidra, ME-TIME for you

 • Zachte postpartum privé yogales rondom jouw bekken, voel jij je levensstroom of kan je haar uitnodigen?         (€18)

 • Spanningen en Trauma Loslaten in privé sessie         (€25)

 • Mama & Baby Yoga met workshop Babymassage in een gezellige groepsles

Cursus Zwangerschapsyoga inclusief partnerworkshop, een uniek totaalconcept in Twente

* DINSDAGAVOND OM 19.45 uur GROEPSLES ZWANGERSCHAPSYOGA IN DE HOLISTISCHE PRAKTIJK AAN DE VIOLENHOEKSWEG 2B IN WIERDEN 

* DONDERDAGAVOND OM 19.30 uur GROEPSLES ZWANGERSCHAPSYOGA BIJ MFA ENINVER AAN DE APOLLOLAAN 1 IN ALMELO

* PARTNERWORKSHOP ( OPTIONEEL) VOOR EEN PRACHTIGE KRACHTIGE GEBOORTE

* een vast maandbedrag (€50) met keuze uit 2 yogalessen per week (meedoen wanneer het jou uitkomt), alle lessen zijn ook live online te volgen 

De zwangerschapscursus Zwangerschapsyoga (o.a. gebaseerd op de HypnoBirthing®methode) van Berryl Baby in Wierden en Almelo betekent een uur bewust aandacht geven aan het kindje in je buik en je voorbereiden op een mooie vlotte bevalling. Je kunt met zwangerschapsyoga beginnen vanaf je eerste goede echo bij de verloskundige en ook als je in de laatste weken pas instroomt kun je je goed voorbereiden op een mooie bevalling waarin jij en je partner zo lang het medisch verantwoord is de regie houden.

Ademtechnieken, o.a. vanuit de HypnoBirthing®methode, spierversterkende oefeningen (die beenspieren heb je nodig tijdens je bevalling!), gebruik van de zwaartekracht tijdens de geboorte en letterlijk én figuurlijk in balans blijven tijdens deze bijzondere en intense fase in je leven, het draagt allemaal bij aan een vlottere bevalling en een sneller herstel daarná.

We oefenen in een gezellig groepje moms-to-be voor herkenning en steun, maken kennis met draagdoeken en behandelen tijdens de les onderwerpen om te “empoweren”, want kennis geeft kracht. Nadenken over je Geboorteplan, over de keuzes die je hebt tijden het bevallen (zoals pijnbestrijding en bevalhoudingen) en keuzes die je hebt ten aanzien van de kraamweek (geef je je baby makkelijk uit handen of streef je naar zoveel mogelijk huid-op-huid contact?), risico’s op diastase of bekkenklachten en over het geven van borstvoeding, hoe beter je nadenkt over de keuzes die er zijn in de wereld van bevallen (en opstaan!) en de kraamweek, hoe zekerder jij je voelt om de klus te klaren!

“Kennis geeft kracht”

De hele cursus is er op gericht om ruimte te maken in je lichaam (en je leven) en de baby uit te nodigen om in de optimale positie te (gaan) liggen om medisch ingrijpen tijdens de bevalling te vermijden en zoveel mogelijk de regie over je bevalling te kunnen behouden. Beweegt de moeder, dan beweegt de baby! We maken gebruik van de zwaartekracht, HypnoBirthing® ademhalingstechnieken, ontspanning van de spieren in de onderrug en het bekken, positieve overtuigingskracht en Dancing For Birth en Spinning Babies® technieken, Moxa-begeleiding en Rebozo, waarvoor ik aanvullende opleidingen heb gevolgd. 

Partners kunnen ook heel makkelijk deze technieken leren en op deze manier actief bijdragen aan jouw ontspanning tijdens de geboorte, helemaal in het verlengde van de groepslessen zwangerschapsyoga. Daarvoor kunnen jullie tijdens je zwangerschap samen een keer deelnemen aan één van de Partner Workshops die 1x per maand worden aangeboden als aanvulling op de groepslessen zwangerschapsyoga (géén yoga maar een info-uur met uitleg over de fases van de bevalling en de wijze waarop je partner jou kan helpen ontspannen).

Locaties en kosten van de cursus Zwangerschapsyoga: dinsdagavond 19.45 uur in de Holistische Praktijk aan de Violenhoeksweg 2b in Wierden en donderdagavond 19.30 uur in MFA Eninver aan de Apollolaan 1 in Almelo. Voor de Partnerworkshop gaan we naar de knusse Berryl Baby praktijkruimte in Almelo. All-in, dus een vast bedrag per maand (keuze uit 2 yogalessen per week en volledige online beschikbaarheid, dus meedoen op jouw tijd en locatie) van €50 bij 4 weken in een maand en €62,50 bij 5 weken in een maand. Je kunt starten (instromen) wanneer je wilt en deelnemen tot aan je bevalling. Facturering per maandfactuur, het vaste maandbedrag is per betaallinkje of zelf overmaken te voldoen. Opnames van alle live yogalessen zijn rechtstreeks en/of later beschikbaar zodat je lessen op jouw eigen moment kunt inhalen. Inclusief Spinning Babies® en moxa begeleiding bij stuit- of dwarslig. Uitsluitend van lessen die worden gemist door (onverwachte) vroeggeboorte vindt restitutie van vooruit betaald lesgeld plaats. Veel zorgverzekeraars vergoeden de Zwangerschapscursussen van Berryl Baby geheel of gedeeltelijk.

Voormeer info en aanmelden kun je mailen naar berrylbaby@gmail.com of app/bel 0621204143

Als een groepsles niet jouw voorkeur heeft, kies dan voor de Compacte Geboortecursus (privé, 2 uur) voor jou en je bevalpartner samen.

Kosten van de Compacte Geboortecursus (privé, 2 uur) zijn €80 en deze is afgestemd op jullie situatie. De belangrijkste thema’s uit HypnoBirthing® en de zwangerschapsyoga nemen we samen door: het bereiken van diepe ontspanning, ruimte maken in je lichaam en in jullie leven, wat is er nodig voor een vlotte bevalling, HypnoBirthing® Basistechnieken, de Helpende Handen van de partner, actieve bevalhoudingen en ademoefeningen, gegoten in een programma van 2 uur, óók te boeken als opfriscursus. Vergoeding door je zorgverzekeraar mogelijk, bekijk daarvoor je polis.

Een reactie op de Compacte Geboortecursus:  

“Bedankt voor de ontzettend leerzame middag! Wij zijn echt mega enthousiast naar huis gegaan.”

De officiële HypnoBirthing® cursus (5 bijeenkomsten): de geboorte van ons kindje, wij zijn een goed team!

HypnoBirthing® is zowel een filosofie als een techniek. Het is een positieve, ontspannen en stressvrije manier om jullie kindje welkom te heten, waarbij je fysiek, mentaal en spiritueel goed wordt voorbereid op een meer gemakkelijke, comfortabele en zachte geboorte door middel van een uitgekiend programma van diepe ontspanning, zelfhypnose en informatie die vrouwen terugbrengt naar hun vermogen om natuurlijk te baren en hun kind veilig en makkelijker ter wereld te brengen. De steun en warme aanwezigheid van de partner is daarbij onmisbaar en van heel grote waarde. Daarom oefenen jullie sámen, in 5 bijeenkomsten waarin jullie de klassieke verwachtingen (misschien angsten?) over bevallen kunnen loslaten en samen bouwen aan jullie positieve mindset over geboorte, door middel van de diepe staat van ontspanning die jullie door samen de technieken te oefenen kunnen bereiken. De HypnoBirthing cursus is bij Berryl Baby altijd een privé cursus voor jullie samen.

Kosten van de HypnoBirthing® cursus (5 bijeenkomsten van 2 uur): €250 (in mijn praktijk in Almelo, willen jullie op een andere locatie dan geldt een meerprijs). Veel zorgverzekeraars vergoeden een HypnoBirthing® cursus of de andere Zwangerschaps- en Geboortecursussen van Berryl Baby geheel of gedeeltelijk. Bel of app me voor meer info op 0621204143

Je kunt na een goede echo van je verloskundige op ieder moment instromen.

Berryl is ook DE ZEN VERWEN COACH. Vanaf zwangerschapswens tot vér na de kraamweek zorgt zij een beetje voor jou en jouw lieve lijf. Met een milde zwangerschapsmassage met voetenbad en aandacht voor jouw kwaaltjes en een heerlijke ontspanningsmassage met verwarmde olie voor iedere vrouw (€50).

Ervaar ook na geboorte een heerlijke Kraamtijdmassage bij jouw thuis en vanaf 40 dagen het oeroude Rebozo sluitingsritueel in de veilige bedding van mijn kleine holistische praktijkruimte in Almelo om je zwangerschap en bevalling en de 40 dagen kraamtijd liefdevol af te sluiten, voorafgegaan door een 4 handen massage, met als bonus helemaal kunnen loslaten in het Aerial doek, een zwevende hangmat die jou heerlijk wiegt en omarmt. Deze behandeling ontvang je geheel gekleed. Met thee met iets lekkers. Echt een belevenis en een cadeautje voor jezelf of om cadeau te geven aan een dierbare vrouw (allebei €80, kraamtijdmassage + sluitingsritueel samen te boeken of cadeau te geven voor €150)

YOGA OP MAAT

Gun jezelf privé lessen Yoga, Zwangerschapsyoga of Postpartum yoga, met of zonder Aerial doek, op maat gemaakt voor jouw (on)mogelijkheden en wensen. Als een groepsles voor jou niet passend voelt, als jouw lichaam speciale aandacht nodig heeft tijdens of na de zwangerschap. Als jouw zwangerschap of geboorte verdrietig verlopen of als jij moet verwerken of loslaten. Maar ook als jij gewoon een drukke mama met gekke werktijden bent en toch goed voor jezelf wilt zorgen. Of neem de yogalessen gewoon helemaal voor jezelf, óók zonder zwangerschap. Plan jouw yogales in met een appje of telefoontje naar 0621204143 (€18). Ook privé lessen zwangerschapsyoga kunnen in aanmerking komen voor vergoeding, check daarvoor je zorgverzekering.

Of boek een plekje voor Yoga Nidra (privé of duo €18 p.p.) om los te laten en te verwerken, voor iedereen en ook voor zwangeren die heerlijk willen ontspannen en ook voor jóu, nieuwgeboren mama! Na je bevalling kun je samen met je kindje ook meedoen met de postpartum cursus Mama & Baby Yoga inclusief een workshop Babymassage, wandel je gezellig mee met een Draagdoekwandeling (gratis) of sluit je je zwangerschap en bevalling liefdevol af met die fijne postpartum Kraamtijdmassage in de eerste weken na de geboorte. Vanaf 40 dagen tot vér daarna plannen we het oeroude Rebozo Sluitingsritueel om je zwangerschap en bevalling liefdevol af te sluiten in de intieme praktijk in Almelo. Daarover lees je onderaan deze pagina meer.

YOGA NIDRA – ME-TIME FOR YOU

Yoga Nidra is even hé-le-maal niks! Laat je begeleiden naar diepe ontspanning, naar verwerken, naar doelen verwezelijken door gedragsverandering bij jezelf in gang te zetten. Voor iedereen. Ook om gewoon lekker efficiënt even bij te slapen (ja, déze is voor jou, lieve mama!) 

Yoga Nidra geldt als een normale yogales, dus app/bel mij maar op 0621204143 voor een plekje in de knusse praktijk in Almelo (€18 p.p. Duo ook mogelijk)

Therapeutische Yogasessies

We kennen allemaal periodes van stress en spanning of we maken hele intense gebeurtenissen mee in ons leven, waarmee we geen raad weten, die we niet kunnen verwerken of loslaten Dat stapelt maar en stapelt maar. Het lichaam staat in die periodes in de overlevingsstand. Herinnert zich stress en trauma van lang geleden óók nog eens en er vormt zich een “coping mechanisme”; je valt terug in een herhalend gedragspatroon om om te kunnen gaan met de spanning in jouw hoofd en lijf en je komt niet toe aan verwerken, doorvoelen, helen.

Therapeutische yogasessies met ademen, yoga, meditatie en beweging zijn er voor jou om jouw stress en trauma te verzachten en op te lossen. Al wiegend mediteren in het yogadoek, jouw stressniveau kan echt omlaag. Je mag angst en stress loslaten en daardoor bijvoorbeeld vol vertrouwen een bevalling in gaan. Yoga is zo’n mooie manier om los te laten, om je hoofd nieuwe instructies te geven. Jouw levensenergie kan weer gaan stromen… App of bel mij op 0621204143. Yogalessen met een therapeutisch oogmerk bedragen €25 p.p. ipv de normale €18.

Postpartum Mamazorg

De eerste periode na de geboorte van je kleintje, de gouden maand, is intens… Geboorte zet een hele verandering in jullie leven in gang, lichamelijk en emotioneel is het zoeken naar een nieuwe balans. in veel culturen duurt de kraamtijd 40 dagen. 40 dagen voor rust en herstel, met verwarmend voedzaam eten en met hulp voor het zware werk in huis. Precies dát kennen wij in Nederland helaas niet, maar om na de geboorte van je kindje goed voor jezelf te zorgen, te “landen” in je moederschap, even heerlijk te ontspannen en je zwangerschap en bevalling een dierbaar plekje te geven boek je de fijne POSTPARTUM KRAAMTIJDMASSAGE van De Mama Zen Verwen Coach voor jouzelf of een andere lieve vrouw.

En geniet vanaf 40 dagen postpartum van het eeuwenoude REBOZO SLUITINGSRITUEEL met omarmende en omhullende doeken en een 4 handen massage (geheel gekleed). Voel je gekoesterd, verwarmd en omarmd. Er is ruimte voor je geboorteverhaal (juist óók als jouw zwangerschap of bevalling verdrietig verliep), voor je kwetsbaarheid en dankbaarheid en je mag in liefde loslaten… Eigenlijk zou elke herstellende vrouw deze helende massages moeten kunnen ontvangen. Dit mooiste sluitingsritueel om je vrouwzijn te vieren, naar Twente gehaald voor jou … óók om aan een dierbare vrouw cadeau te geven (2x €80, samen te plannen voor  €150).

Of geniet van een heerlijke ontspanningsmassage, ondersteund door AromaTouch van doTERRA (€50) 0621204143

Veel zorgverzekeraars vergoeden de Zwangerschaps/Geboortecursussen van Berryl Baby geheel of gedeeltelijk.

Meld je aan voor de zwagerschapscursus van je keuze of vraag vrijblijvend meer info via een mail naar berrylbaby@gmail.com of bel/app met 0621204143

U vindt de AVG Privacy Verklaring van Berryl Baby Babypraktijk & Yoga Centrum Almelo via het menu op de contactpagina.