Zwangerschapsyoga

  • Cursus Zwangerschapsyoga in Almelo, Wierden en Vriezenveen

  • Compacte Geboortecursus van 2 uur (privé)

  • de officiële cursus HypnoBirthing® in Twente (privé)

  • Zwangerschapsmassage, zalig, laat je verwennen!

  • Babyshower met yoga, massage, thee met lekkers (en een wijntje?)

Na de geboorte:

  • Postpartum ontspanningsmassage voor jóu

  • Rebozo Sluitingsritueel , dit is echt magisch…

  • Yoni Steam Spa voorafgaand aan massages en behandelingen

  • Mama & Baby Yoga met workshop Babymassage in een gezellige groepsles

Cursus Zwangerschapsyoga inclusief partnerworkshop, een uniek totaalconcept in Twente

* DINSDAGAVOND OM 19.30 uur FYSIEKE LES ZWANGERSCHAPSYOGA BIJ HET ANKER IN WIERDEN * DONDERDAGAVOND OM 19.30 uur FYSIEKE LES ZWANGERSCHAPSYOGA BIJ MFA ENINVER IN ALMELO * ZATERDAG- EN/OF ZONDAGOCHTEND EEN ONTSPANNENDE LES ZWANGERSCHAPSYOGA (op aanmelding in de knusse Berryl Baby praktijkruimte in Almelo,10.30 uur) * PARTNERWORKSHOP VOOR EEN PRACHTIGE KRACHTIGE GEBOORTE * een vast maandbedrag met keuze uit 3 yogalessen per week (meedoen op jouw tijd en locatie), lessen zijn ook live online te volgen *

De zwangerschapscursus Zwangerschapsyoga (Fit & Gezond Zwanger) bij Zalencentrum Het Anker in Wierden en MFA Eninver in Almelo: een uur bewust aandacht geven aan het kindje in je buik en je voorbereiden op een mooie vlotte bevalling. Op zaterdag- en zondagochtend is de les om 10.30 u in de knusse Berryl Baby praktijkruimte in Almelo. Je kunt met zwangerschapsyoga beginnen vanaf je eerste goede echo bij de verloskundige en ook als je in de laatste weken pas instroomt kun je je goed voorbereiden op een mooie bevalling waarin jij en je partner zo lang het medisch verantwoord is de regie houden.

Ademtechnieken, spierversterkende oefeningen (die beenspieren heb je nodig tijdens je bevalling!), gebruik van de zwaartekracht tijdens de geboorte en letterlijk én figuurlijk in balans blijven tijdens deze bijzondere en intense fase in je leven, het draagt allemaal bij aan een vlottere bevalling en een sneller herstel daarná.

We oefenen in een gezellig groepje moms-to-be voor herkenning en steun, maken kennis met draagdoeken en behandelen tijdens de les onderwerpen om te “empoweren”, want kennis is macht. Nadenken over je Geboorteplan, over de keuzes die je hebt tijden het bevallen (zoals pijnbestrijding en bevalhoudingen) en keuzes die je hebt ten aanzien van de kraamweek (geef je je baby makkelijk uit handen of streef je naar zoveel mogelijk huid-op-huid contact?), risico’s op diastase of bekkenklachten en over het geven van borstvoeding, hoe beter je nadenkt over de keuzes die er zijn in de wereld van bevallen (en opstaan) en de kraamweek, hoe zekerder jij je voelt om de klus te klaren!

De hele cursus is er op gericht om ruimte te maken in je lichaam (en je leven) en de baby uit te nodigen om in de optimale positie te (gaan) liggen om medisch ingrijpen tijdens de bevalling te vermijden en zoveel mogelijk de regie over je bevalling te kunnen behouden. Daarvoor gebruiken we de zwaartekracht, ademhalingstechnieken,  ontspanning van de spieren in de onderrug en het bekken, positieve overtuigingskracht en Dancing For Birth en Spinning Babies® technieken en elementen uit HypnoBirthing® en Aerial Zwangerschapsyoga, waarvoor ik  aanvullende opleidingen heb gevolgd.

Partners kunnen ook heel makkelijk de ontspanningstechnieken leren en op deze manier actief bijdragen aan ontspanning tijdens de bevalling, daarvoor kunnen jullie als stel tijdens je zwangerschap deelnemen aan een Partner Workshop die 1x per maand wordt aangeboden (géén yoga maar een info-uur met uitleg over de fases van de bevalling en de wijze waarop je partner jou kan helpen ontspannen).

Locaties en kosten van de cursus Zwangerschapsyoga: zalencentrum Het Anker in Wierden, MFA Eninver in Almelo en de knusse Berryl Baby praktijkruimte in Almelo. All-in, dus een vast bedrag per maand (keuze uit 3 yogalessen per week dus meedoen op jouw tijd en locatie) van €50 bij 4 weken in een maand en €62,50 bij 5 weken in een maand. Je kunt starten (instromen) wanneer je wilt en deelnemen tot aan je bevalling. Facturering per maandfactuur, het vaste maandbedrag is per betaallinkje of zelf overmaken te voldoen. Keuze uit 3 lessen per week (kies jouw tijden en locaties) inclusief samen met je bevalpartner deelnemen aan één van de maandelijkse Partnerworkshops. Er is yoga op dinsdagavond (19.30 u) én op donderdagavond om 19.30 uur in MFA Eninver in Almelo met gezamenlijk een kop thee drinken na de les, en ook nog op zaterdag- en/of zondagochtend om 10.30 u in de knusse Berryl Baby praktijkruimte in Almelo), dus kies de momenten die jou het beste uitkomen. Opnames van alle live yogalessen zijn beschikbaar zodat je lessen op jouw eigen moment kunt inhalen. Inclusief Spinning Babies® en moxa begeleiding bij stuit- of dwarslig. Uitsluitend van lessen die worden gemist door (onverwachte) vroeggeboorte vindt restitutie van vooruit betaald lesgeld plaats. Veel zorgverzekeraars vergoeden de Zwangerschapscursussen van Berryl Baby geheel of gedeeltelijk.

Als een groepsles niet jouw voorkeur heeft, kies dan voor de Compacte Geboortecursus (privé, 2 uur) voor jou en je bevalpartner samen.

Kosten van de Compacte Geboortecursus (privé, 2 uur) zijn €80 en deze is afgestemd op jullie situatie. De belangrijkste thema’s uit de all-in zwangerschapscursus nemen we samen door: het bereiken van diepe ontspanning, ruimte maken in je lichaam en in jullie leven, wat is er nodig voor een vlotte bevalling, HypnoBirthing® Basistechnieken, de Helpende Handen van de partner, actieve bevalhoudingen en ademoefeningen, gegoten in een programma van 2 uur, óók te boeken als opfriscursus. Vergoeding door je zorgverzekeraar mogelijk, bekijk daarvoor je polis.

Een reactie op de Compacte Geboortecursus:  

“Bedankt voor de ontzettend leerzame middag! Wij zijn echt mega enthousiast naar huis gegaan.”

De officiële HypnoBirthing® cursus (5 bijeenkomsten): de geboorte van ons kindje, dat doen wij sámen!

HypnoBirthing® is zowel een filosofie als een techniek. Het is een positieve, ontspannen en stressvrije manier om jullie kindje welkom te heten, waarbij je fysiek, mentaal en spiritueel goed wordt voorbereid op een meer gemakkelijke, comfortabele en zachte geboorte door middel van een uitgekiend programma van diepe ontspanning, zelfhypnose en informatie die vrouwen terugbrengt naar hun vermogen om natuurlijk te baren en hun kind veilig en makkelijker ter wereld te brengen. De steun en warme aanwezigheid van de partner is daarbij onmisbaar en van heel grote waarde. Daarom oefenen jullie sámen, in 5 bijeenkomsten waarin jullie de klassieke verwachtingen (misschien angsten?) over bevallen kunnen loslaten en samen bouwen aan jullie positieve mindset over geboorte, door middel van de diepe staat van ontspanning die jullie door samen de technieken te oefenen kunnen bereiken.

Kosten van de HypnoBirthing® cursus (5 bijeenkomsten van 2 uur): €250 (in mijn praktijk in Almelo, willen jullie op een andere locatie dan geldt een meerprijs). Veel zorgverzekeraars vergoeden een HypnoBirthing® cursus of de andere Zwangerschaps- en Geboortecursussen van Berryl Baby geheel of gedeeltelijk. Bel of app me voor meer info op 0621204143

Je kunt na een goede echo bij je verloskundige op ieder moment instromen.

Berryl is ook DE ZEN VERWEN COACH. Vanaf zwangerschapswens tot na de kraamweek zorgt zij een beetje voor jou en jouw lieve lijf. Met een milde zwangerschapsmassage met voetenbad en aandacht voor jouw kwaaltjes en een kraammassage met verwarmde olie met naar wens een Yoni Steam Spa. En ervaar na de geboorte het oeroude Rebozo sluitingsritueel in de veilige bedding van mijn kleine holistische praktijkruimte in Almelo om je zwangerschap en bevalling vanaf 40 dagen kraamtijd liefdevol af te sluiten, desgewenst voorafgegaan door een Yoni Steam Spa, met als bonus helemaal kunnen loslaten in het Aerial doek -een zwevende hangmat- dat jou heerlijk wiegt en omarmt). Met Oosterse Chai met lekkers. Echt een belevenis en een cadeautje voor jezelf!

YOGA OP MAAT

Gun jezelf  zachte privé Yin yogalessen met of zonder Aerial doek, op maat gemaakt voor jouw (on)mogelijkheden en wensen. Na je bevalling kun je samen met je kindje ook meedoen met de postpartum cursus Fit & in Balans met je baby (Mama & Baby Yoga), een workshop Babymassage, wandel je gezellig mee met een Draagdoekwandeling of sluit je je zwangerschap en bevalling liefdevol af met die fijne postpartum Kraammassage (met of zonder de Yogi Steam sessie) in de eerste weken na de geboorte. Vanaf 40 dagen tot vér daarna plannen we het oeroude Rebozo Sluitingsritueel door De Mama Zen Verwen Coach in de intieme praktijk in Almelo.

Over de Yoni Steam Spa, ook wel Vaginaal Stomen: in jouw veilige privé omgeving of in mijn kleine holistische praktijkruimte maak ik voor jouw “onderkantje” een weldadig kruiden-stoombadje. Zittend op een speciale stoomkruk trekt deze stoom omhoog en zal jouw perineum en vagina intrekken voor heling, verzachting en liefdevolle aandacht na de geboorte van je kindje. De kruiden en de warmte doen hun werk en voeden jouw persoonlijke intieme kracht. Te boeken voorafgaand aan de Postpartum Kraammassage zoals hierboven beschreven.

De eerste periode na de geboorte van je kleintje, de gouden maand, is intens… Geboorte zet een hele verandering in jullie leven in gang, lichamelijk en emotioneel is het zoeken naar een nieuwe balans. in veel culturen duurt de kraamtijd 40 dagen. 40 dagen voor rust en herstel, met liefde gekookt en gebracht voedzaam eten met hulp voor het zware werk in huis.  Om na de geboorte van je kindje goed voor jezelf te zorgen, te “landen” in je moederschap, even heerlijk te ontspannen en je zwangerschap en bevalling een dierbaar plekje te geven boek je de fijne postpartum Kraammassage van De Mama Zen Verwen Coach voor jouzelf. En geniet van ontspanning in het Aerial doek, voedzame kraamkost en het eeuwenoude Rebozo Sluitingsritueel met verwarmende en omhullende doeken. Al dan niet voorafgegaan door een Yoni Steam Spa. Voel je gekoesterd, verwarmd en omarmd. Ook uitbreiding met Oosterse Chai met lekkers behoort tot de mogelijkheden. Er is ruimte voor je geboorteverhaal (juist óók als jouw zwangerschap of bevalling verdrietig eindigde), voor je kwetsbaarheid en dankbaarheid en je mag in liefde loslaten… Eigenlijk zou elke herstellende vrouw deze helende massages moeten kunnen ontvangen. Dit mooiste sluitingsritueel om je vrouwzijn te vieren, naar Twente gehaald voor jou … óók om aan een dierbare vrouw cadeau te geven. 

Veel zorgverzekeraars vergoeden de Zwangerschaps/Geboortecursussen van Berryl Baby geheel of gedeeltelijk.

Meld je aan voor de zwagerschapscursus van je keuze of vraag vrijblijvend meer info via een mail naar berrylbaby@gmail.com of bel/app met 0621204143

U vindt de AVG Privacy Verklaring van Berryl Baby Babypraktijk & Yoga Centrum Almelo via het menu op de contactpagina.