Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga en de cursus HypnoBirthing in Twente.

***DINSDAGAVOND OM 19.30 uur GROEPSLES ZWANGERSCHAPSYOGA BIJ BABY SPA DOL-FIJN IN WIERDEN OF ONLINE VANUIT JE EIGEN HUIS***DONDERDAGAVOND OM 20.15 uur GROEPSLES ZWANGERSCHAPSYOGA IN DE IISPA (OOK ONLINE TE VOLGEN) *** ZATERDAGOCHTEND OUTDDOOR GROEPSTRAINING***€12 per week (all in, dus onbeperkt meedoen), betaling per maandfactuur***

IEDERE DINSDAGAVOND 19.30-20.30 uur ZWANGERSCHAPSYOGA IN WIERDEN EN DONDERDAGAVOND 20.15-21.15 uur ZWANGERSCHAPSYOGA IN ALMELO. ZATERDAGOCHTEND 11.00 UUR OUTDOOR ZWANGERENTRAINING IN HET BEEKLUSTPARK (KINDERBOERDERIJ).

Zwangerschapsyoga (Fit & Gezond Zwanger) bij Topsportcentrum IISPA in Almelo en  Baby Spa Dol-Fijn in Wierden: een uur bewust aandacht geven aan het kindje in je buik en je voorbereiden op een mooie vlotte bevalling. Je kunt met Zwangerschapsyoga beginnen vanaf je eerste goede echo bij de verloskundige en ook als je in de laatste weken pas instroomt kun je je goed voorbereiden op een mooie bevalling waarin jij en je partner zo lang het medisch verantwoord is de regie houden.

Ademtechnieken, spierversterkende oefeningen (die beenspieren heb je nodig tijdens je bevalling!), gebruiken van de zwaartekracht om te bevallen en letterlijk én figuurlijk in balans blijven tijdens deze bijzondere en intense fase in je leven, het draagt allemaal bij aan een vlottere bevalling en een sneller herstel daarná.

We oefenen in een gezellig groepje moms-to-be voor herkenning en steun, maken kennis met draagdoeken en behandelen tijdens elke les onderwerpen om te “empoweren”, want kennis is macht. Nadenken over je Geboorteplan, over de keuzes die je hebt tijden het bevallen (zoals pijnbestrijding en bevalhoudingen) en keuzes die je hebt ten aanzien van de kraamweek (geef je je baby makkelijk uit handen of streef je naar zoveel mogelijk huid-op-huid contact?), risico’s op diastase of bekkenklachten en over het geven van borstvoeding, hoe beter je nadenkt over de keuzes die er zijn in de wereld van bevallen (en opstaan) en de kraamweek, hoe zekerder jij je voelt om de klus te klaren!

De hele cursus is er op gericht om ruimte te maken in je lichaam (en je leven) en de baby uit te nodigen om in de optimale positie te (gaan) liggen om medisch ingrijpen tijdens de bevalling te vermijden en zoveel mogelijk de regie over je bevalling te kunnen behouden. Daarvoor gebruiken we de zwaartekracht, ademhalingstechnieken,  ontspanning van de spieren in de onderrug en het bekken, positieve overtuigingskracht en Dancing For Birth en Spinning Babies technieken, waarvoor ik  aanvullende trainingen heb gevolgd. De zwangerentraining op de woensdagochtend is geen yogales maar een zwangerproof  outdoortraining met een boel gezelligheid.

Partners kunnen ook heel makkelijk de ontspanningstechnieken leren en op deze manier actief bijdragen aan ontspanning tijdens de bevalling, daarvoor kunnen jullie als stel tijdens je zwangerschap een keer deelnemen aan een Partnerles die 1x per maand wordt aangeboden (géén yoga maar een info-uur met uitleg over de fases van de bevalling en de wijze waarop je partner jou zou kunnen helpen ontspannen).

Alle fysieke yogalessen zijn ook online vanuit je eigen huis te volgen.

ALS JE ZWANGER BENT IN BIJZONDERE OMSTANDIGHEDEN (EN EEN GROEPSLES VOOR JOU NIET HAALBAAR IS) KUN JE TÓCH DE VOORDELEN VAN ZWANGERSCHAPSYOGA ERVAREN IN PRIVÉLESSEN DIE INSPELEN OP DE BEHOEFTES VAN JOU EN JOUW OMSTANDIGHEDEN. NEEM CONTACT OP OM TE OVERLEGGEN WAT JÍJ NODIG HEBT IN DEZE BIJZONDERE FASE VAN JE LEVEN. Privélessen zwangerschapsyoga duren minimaal 30 minuten en kunnen live of online gevolgd worden.

Locatie en kosten groepslessen: Topsportcentrum IISPA aan de Stadionlaan 60 in Almelo en Baby Spa Dol-Fijn in Wierden. Kosten zijn €12 per week, je kunt deelnemen tot aan je bevalling. Facturering per maandfactuur. Het maandbedrag wordt per maandfactuur of betaallink vóór aanvang van de maand gefactureerd. Keuze uit 3 lessen per week inclusief een keer met je bevalpartner deelnemen aan één van de maandelijkse Partnerlessen. Er is yoga op dinsdagavond (19.30 u) én op donderdagavond om 20.15 uur én bij droog weer gaan we op zaterdagochtend het park in voor een zwangerproof groepstraining, dus kies de momenten die jou het beste uitkomen. Opnames van alle live yogalessen zijn beschikbaar zodat je lessen op jouw eigen moment kunt inhalen. Van lessen die worden gemist door (onverwachte) vroeggeboorte vindt restitutie van vooruit betaald lesgeld plaats.

Je kunt op ieder moment instromen. Na je bevalling kun je samen met je kindje meedoen met de postpartum cursus Fit & in Balans met je baby (Mama & Baby Yoga) of een workshop Babymassage.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de cursus Zwangerschapsyoga van Berryl Baby geheel of gedeeltelijk.

Iedere dinsdagavond om 19.30-20.45 uur en iedere donderdagavond om 20.15 uur. Meld je aan of vraag vrijblijvend meer info via het contactformulier hieronder of bel/app met 0621204143

U vindt de AVG Privacy Verklaring van Berryl Baby Babypraktijk & Yoga Centrum Almelo via het menu op de contactpagina.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht