Zwangerschapsyoga

All-In Zwangerschapscursus, Compacte Geboortecursus en de cursus HypnoBirthing in Twente.

De all-in zwangerschapscursus in Twente

* DINSDAGAVOND OM 19.30 uur FYSIEKE LES ZWANGERSCHAPSYOGA BIJ HET ANKER IN WIERDEN OF ONLINE VANUIT JE EIGEN HUIS * DONDERDAGAVOND OM 19.30 uur FYSIEKE LES ZWANGERSCHAPSYOGA BIJ MFA ENINVER IN ALMELO (OOK LIVE TE VOLGEN  VANUIT JE EIGEN HUIS) * PARTNERLES VOOR EEN PRACHTIGE KRACHTIGE BEVALLING * €12 per week (all-in, dus onbeperkt meedoen), betaling per maandfactuur*

De all-in zwangerschapscursus Zwangerschapsyoga (Fit & Gezond Zwanger) bij Zalencentrum Het Anker in Wierden en MFA Eninver in Almelo (of online vanuit je eigen huis): een uur bewust aandacht geven aan het kindje in je buik en je voorbereiden op een mooie vlotte bevalling. Je kunt met Zwangerschapsyoga beginnen vanaf je eerste goede echo bij de verloskundige en ook als je in de laatste weken pas instroomt kun je je goed voorbereiden op een mooie bevalling waarin jij en je partner zo lang het medisch verantwoord is de regie houden.

Ademtechnieken, spierversterkende oefeningen (die beenspieren heb je nodig tijdens je bevalling!), gebruiken van de zwaartekracht om te bevallen en letterlijk én figuurlijk in balans blijven tijdens deze bijzondere en intense fase in je leven, het draagt allemaal bij aan een vlottere bevalling en een sneller herstel daarná.

We oefenen in een gezellig groepje moms-to-be voor herkenning en steun, maken kennis met draagdoeken en behandelen tijdens de les onderwerpen om te “empoweren”, want kennis is macht. Nadenken over je Geboorteplan, over de keuzes die je hebt tijden het bevallen (zoals pijnbestrijding en bevalhoudingen) en keuzes die je hebt ten aanzien van de kraamweek (geef je je baby makkelijk uit handen of streef je naar zoveel mogelijk huid-op-huid contact?), risico’s op diastase of bekkenklachten en over het geven van borstvoeding, hoe beter je nadenkt over de keuzes die er zijn in de wereld van bevallen (en opstaan) en de kraamweek, hoe zekerder jij je voelt om de klus te klaren!

De hele cursus is er op gericht om ruimte te maken in je lichaam (en je leven) en de baby uit te nodigen om in de optimale positie te (gaan) liggen om medisch ingrijpen tijdens de bevalling te vermijden en zoveel mogelijk de regie over je bevalling te kunnen behouden. Daarvoor gebruiken we de zwaartekracht, ademhalingstechnieken,  ontspanning van de spieren in de onderrug en het bekken, positieve overtuigingskracht en Dancing For Birth en Spinning Babies technieken en elementen uit HypnoBirthing, waarvoor ik  aanvullende opleidingen heb gevolgd.

Partners kunnen ook heel makkelijk de ontspanningstechnieken leren en op deze manier actief bijdragen aan ontspanning tijdens de bevalling, daarvoor kunnen jullie als stel tijdens je zwangerschap deelnemen aan een Partnerles die 1x per maand wordt aangeboden (géén yoga maar een info-uur met uitleg over de fases van de bevalling en de wijze waarop je partner jou zou kunnen helpen ontspannen).

Locaties en kosten van de All-In zwangerschapscursus : zalencentrum Het Anker in Wierden en MFA Eninver in Almelo. Kosten zijn €12 per week, je kunt starten (instromen) wanneer je wilt en deelnemen tot aan je bevalling. Facturering per maandfactuur, het maandbedrag wordt per maandfactuur of betaallink vóór aanvang van de maand gefactureerd. Keuze uit 2 lessen per week (je mag aan beide meedoen) inclusief met je bevalpartner deelnemen aan één van de maandelijkse Partnerlessen. Er is yoga op dinsdagavond (19.30 u) én op donderdagavond om 19.30 uur in MFA Eninver in Almelo met gezamenlijk een kop thee drinken na de les, dus kies de momenten die jou het beste uitkomen. Opnames van alle live yogalessen zijn beschikbaar zodat je lessen op jouw eigen moment kunt inhalen. Van lessen die worden gemist door (onverwachte) vroeggeboorte vindt restitutie van vooruit betaald lesgeld plaats.

Als een groepsles niet jouw voorkeur heeft, kies dan voor de Compacte Geboortecursus (privé, 2 uur) voor jou en je bevalpartner samen.

Kosten van de Compacte Geboortecursus (privé, 2 uur) zijn €80 en deze is afgestemd op jullie situatie. De belangrijkste thema’s uit de all-in zwangerschapscursus nemen we samen door: het bereiken van diepe ontspanning, ruimte maken in je lichaam en in jullie leven, wat is er nodig voor een vlotte bevalling, HypnoBirthing technieken, de helpende handen van de partner, actieve bevalhoudingen en ademoefeningen, gegoten in een programma van 2 uur, óók te boeken als opfriscursus.

Een reactie op de Compacte Geboortecursus:  

“Bedankt voor de ontzettend leerzame middag! Wij zijn echt mega enthousiast naar huis gegaan.”

De officiële HypnoBirthing cursus (5 bijeenkomsten): de geboorte van ons kindje, dat doen wij sámen!

HypnoBirthing is zowel een filosofie als een techniek. Het is een positieve, ontspannen en stressvrije manier om jullie kindje welkom te heten, waarbij je fysiek, mentaal en spiritueel goed wordt voorbereid op een meer gemakkelijke, comfortabele en zachte geboorte door middel van een uitgekiend programma van diepe ontspanning, zelfhypnose en informatie die vrouwen terugbrengt naar hun vermogen om natuurlijk te baren en hun kind veilig en makkelijker ter wereld te brengen. De steun en warme aanwezigheid van de partner is daarbij onmisbaar en van heel grote waarde. Daarom oefenen jullie sámen, in 5 bijeenkomsten waarin jullie de klassieke verwachtingen (misschien angsten?) over bevallen kunnen loslaten en samen bouwen aan jullie positieve mindset over geboorte, door middel van de diepe staat van ontspanning die jullie door samen de technieken te oefenen kunnen bereiken.

Kosten van de HypnoBirthing cursus (5 bijeenkomsten van 2 uur): vanaf €250. Veel zorgverzekeraars vergoeden een HypnoBirthing cursus of de andere Zwangerschaps- en Geboortecursussen van Berryl Baby geheel of gedeeltelijk. Bel of app me voor meer info op 0621204143

Je kunt op ieder moment instromen en deelnemen. Na je bevalling kun je samen met je kindje meedoen met de postpartum cursus Fit & in Balans met je baby (Mama & Baby Yoga) of een workshop Babymassage of wandel je gezellig mee met een Draagdoekwandeling.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de Zwangerschaps/Geboortecursussen van Berryl Baby geheel of gedeeltelijk.

Meld je aan voor de zwangerschapscursus van je keuze of vraag vrijblijvend meer info via een mail naar berrylbaby@gmail.com of bel/app met 0621204143

U vindt de AVG Privacy Verklaring van Berryl Baby Babypraktijk & Yoga Centrum Almelo via het menu op de contactpagina.