Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga bij Yoga Centrum Almelo

 

IEDERE DINSDAGAVOND EN DONDERDAGAVOND 19.30-21.00 uur  ZWANGERSCHAPSYOGA IN ALMELO.

Zwangerschapsyoga (Fit & Gezond Zwanger) bij Yoga Centrum Almelo, een uur bewust aandacht geven aan het kindje in je buik en je voorbereiden op een mooie vlotte bevalling. Je kunt met Zwangerschapsyoga beginnen vanaf week 15 van je zwangerschap en ook als je in de laatste weken pas instroomt ben je nog op tijd om je goed voor te bereiden op een mooie bevalling waarin jij en je partner zo lang het medisch verantwoord is de regie houden.

Ademtechnieken, spierversterkende oefeningen (die beenspieren heb je nodig tijdens je bevalling!), gebruiken van de zwaartekracht om te bevallen en ook letterlijk én figuurlijk in balans blijven tijdens deze bijzondere en intense fase in je leven, het draagt allemaal bij aan een vlottere bevalling en een sneller herstel daarná.

We oefenen in een gezellig groepje moms-to-be voor herkenning en plezier, maken kennis met draagdoeken en behandelen tijdens elke les onderwerpen om je te “empoweren”, want kennis is macht. We bespreken onderwerpen als een Geboorteplan, keuzes die je hebt tijden het bevallen (zoals pijnbestrijding en bevalhoudingen) en keuzes die je hebt ten aanzien van de kraamweek (geef je je baby makkelijk uit handen of streef je naar zoveel mogelijk huid-op-huid contact?)Hoe beter je nadenkt over de keuzes die er zijn in de wereld van bevallen en de kraamweek, hoe zekerder jij je voelt om de klus te klaren.

De hele cursus is er op gericht om de baby uit te nodigen om in de optimale positie te (gaan) liggen om medisch ingrijpen tijdens de bevalling te vermijden en zoveel mogelijk de regie over je bevalling te kunnen behouden. Daarvoor gebruiken we de zwaartekracht, ademhalingstechnieken,  ontspanning van de moeder, positieve overtuigingskracht en Dancing For Birth en Spinning Babies technieken, waarvoor ik  aanvullende trainingen heb gevolgd. De partners kunnen ook heel makkelijk deze technieken leren en op deze manier actief bijdragen aan ontspanning tijdens de bevalling.

Locatie en kosten: Yoga Centrum Almelo in MFA Het Dok aan de Beatrixstraat in Almelo. Kosten zijn €10 per les, betaling per maand, tot je bevalling of tot er een moment komt dat je medische rust moet nemen. Je kunt op ieder moment instromen. Na je bevalling kun je samen met je kindje meedoen met de postpartum cursus Fit & in Balans met je baby (Mama & Baby Yoga) bij Yoga Centrum Almelo en in Enschede bij wijkcentrum Prismare of een workshop Babymassage.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de cursus Zwangerschapsyoga van Berryl Baby geheel of gedeeltelijk.

Iedere dinsdag- en donderdagavond 19.30-21.00 uur. Meld je aan of vraag vrijblijvend meer info via het contactformulier hieronder of bel/app met 0621204143

U vindt de AVG Privacy Verklaring van Berryl Baby Babypraktijk & Yoga Centrum Almelo in het menu op de contactpagina.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht