Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga bij Verloskundigenpraktijk Almelo

***BUITENYOGA EN  LIVE ONLINE ZWANGERSCHAPSYOGA TIJDENS CORONAMAATREGELEN***YOGA VANUIT JE EIGEN HUIS***ZATERDAGMIDDAG ZWANGERSCHAPSYOGA IN GROEPSVERBAND IN  DE TUIN  OM 12.00 UUR (OOK ONLINE TE VOLGEN) ***

IEDERE DINSDAGAVOND 19.30-20.45 uur  EN ZATERDAGOCHTEND 12.00-13.15 uur ZWANGERSCHAPSYOGA IN ALMELO.

Zwangerschapsyoga (Fit & Gezond Zwanger) op de 1e etage bij Verloskundigenpraktijk Almelo, een uur bewust aandacht geven aan het kindje in je buik en je voorbereiden op een mooie vlotte bevalling. Je kunt met Zwangerschapsyoga beginnen vanaf je eerste goede echo bij de verloskundige en ook als je in de laatste weken pas instroomt kun je je goed voorbereiden op een mooie bevalling waarin jij en je partner zo lang het medisch verantwoord is de regie houden.

Ademtechnieken, spierversterkende oefeningen (die beenspieren heb je nodig tijdens je bevalling!), gebruiken van de zwaartekracht om te bevallen en letterlijk én figuurlijk in balans blijven tijdens deze bijzondere en intense fase in je leven, het draagt allemaal bij aan een vlottere bevalling en een sneller herstel daarná.

We oefenen in een gezellig groepje moms-to-be voor herkenning en steun, maken kennis met draagdoeken en behandelen tijdens elke les onderwerpen om te “empoweren”, want kennis is macht. Nadenken over je Geboorteplan,over de keuzes die je hebt tijden het bevallen (zoals pijnbestrijding en bevalhoudingen) en keuzes die je hebt ten aanzien van de kraamweek (geef je je baby makkelijk uit handen of streef je naar zoveel mogelijk huid-op-huid contact?), risico’s op diastase of bekkenklachten, hoe beter je nadenkt over de keuzes die er zijn in de wereld van bevallen (en opstaan) en de kraamweek, hoe zekerder jij je voelt om de klus te klaren!

De hele cursus is er op gericht om ruimte te maken in je lichaam (en je leven) en de baby uit te nodigen om in de optimale positie te (gaan) liggen om medisch ingrijpen tijdens de bevalling te vermijden en zoveel mogelijk de regie over je bevalling te kunnen behouden. Daarvoor gebruiken we de zwaartekracht, ademhalingstechnieken,  ontspanning van de spieren in de onderrug en het bekken, positieve overtuigingskracht en Dancing For Birth en Spinning Babies technieken, waarvoor ik  aanvullende trainingen heb gevolgd.

Partners kunnen ook heel makkelijk deze technieken leren en op deze manier actief bijdragen aan ontspanning tijdens de bevalling, daarvoor kunnen jullie als stel tijdens je zwangerschap een keer deelnemen aan een Partnerles die 1x per maand wordt aangeboden (géén yoga maar een info-uur met uitleg over de fases van de bevalling en de wijze waarop je partner jou zou kunnen helpen ontspannen).

ALS JE ZWANGER BENT IN BIJZONDERE OMSTANDIGHEDEN (EN EEN GROEPSLES VOOR JOU NIET HAALBAAR IS) KUN JE TÓCH DE VOORDELEN VAN ZWANGERSCHAPSYOGA ERVAREN IN PRIVÉLESSEN DIE INSPELEN OP DE BEHOEFTES VAN JOU EN JOUW OMSTANDIGHEDEN. NEEM CONTACT OP OM TE OVERLEGGEN WAT JÍJ NODIG HEBT IN DEZE BIJZONDERE FASE VAN JE LEVEN. Privélessen zwangerschapsyoga duren 30 minuten en kunnen live of online gevolgd worden.

Locatie en kosten: Verloskundigenpraktijk Almelo, Adriaen Brouwerstraat 6 (1e etage) in Almelo. Kosten zijn €11 per week, je kunt deelnemen tot aan je bevalling. Betaling per maandfactuur. Het maandbedrag wordt per maandfactuur of betaallink vóór aanvang van de maand gefactureerd. Keuze uit 2 lessen per week en/of met bevalpartner deelnemen aan één van de maandelijkse Partnerlessen. Er is yoga op dinsdagavond (19.30 u) én op zaterdagochtend om 12.00 uur dus kies de momenten die jou het beste uitkomen. Opnames van de live lessen zijn beschikbaar zodat je lessen op jouw eigen moment kunt inhalen. Van lessen die worden gemist door (onverwachte) vroeggeboorte vindt restitutie van vooruit betaald lesgeld plaats.

Je kunt op ieder moment instromen. Na je bevalling kun je samen met je kindje meedoen met de postpartum cursus Fit & in Balans met je baby (Mama & Baby Yoga) of een workshop Babymassage.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de cursus Zwangerschapsyoga van Berryl Baby geheel of gedeeltelijk.

Iedere dinsdagavond 19.30-20.45 uur en iedere zaterdagochtend 12.00-13.15 uur. Meld je aan of vraag vrijblijvend meer info via het contactformulier hieronder of bel/app met 0621204143

U vindt de AVG Privacy Verklaring van Berryl Baby Babypraktijk & Yoga Centrum Almelo via het menu op de contactpagina.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht